Martin-sonka.cz

ZE SPIELBERGU VEZEME PRVNÍ DVA BODY ZA DEVÁTÉ MÍSTO

24. 04. 2016
ZE SPIELBERGU VEZEME PRVNÍ DVA BODY ZA DEVÁTÉ MÍSTO

ZE SPIELBERGU VEZEME PRVNÍ DVA BODY ZA DEVÁTÉ MÍSTO

Musím přiznat, že ke druhému závodu Světového šampionátu Red Bull Air Race jsme vzhlíželi s větší nadějí. Náladu po nepovedeném představení v Abu Dhabi jsme si ale nakonec ani ve Spielbergu příliš nespravili. Znovu jsme vypadli v prvním kole a znovu byl naším katem Nicolas Ivanoff. Nakonec jsme skončili skončil devátí a z Rakouska si vezeme dva body.

Trať ve Spielbergu mi sedí. V předchozích dvou letech se mi tady dařilo, a proto jsem věřil i do třetice v umístění mezi nejlepší čtyřkou. Jenže hned v prvním kole, které provázelo sněžení, přišlo rozčarování. Do vysílačky jsem slyšel, že můj soupeř Nicolas Ivanoff nezaletěl zrovna závratný čas. Snažil jsem se proto letět co nejčistěji, abych neudělal chybu a nedostal zbytečnou penalizaci. Jenže nakonec to nestačilo. Druhý mezičas jsem měl sice lepší, pak jsem ale v jednom vertikálním manévru vyletěl zbytečně vysoko a to byl problém. Dostal jsem se tak do protivětru, který mě zpomalil a ztrátu rychlosti už jsem potom nedohnal. I přesto ale chybělo málo a mohl jsem postoupit alespoň jako pilot s nejrychlejším časem z poražených. Chyběly nám dvě desetiny, to je opravdu málo. Co se dá dělat, tak to zkrátka je. Nechci se vymlouvat na štěstí, musím se s tím smířit.

Pro náš tým je to zklamání, nicméně už vloni jsme ukázali, že se z podobné situace umíme dostat. V sezóně 2015 jsme skončili v prvních dvou závodech úplně bez bodu a v dalších dvou pak přišlo druhé a třetí místo. No, bylo by pěkné to minimálně zopakovat a dostat se zpátky do hry. Pořád je před námi dalších  šest závodů. Ale mrzí nás, že jsme zklamali české fanoušky, kterých tu znovu bylo strašne moc a hodně nám s Petrem Kopfsteinem fandili..

V celkovém pořadí jsme teď na dvanáctém místě, Petr Kopfstein je zatím poslední. Závod ve Spielbergu ovládl a první vítězství ve své kariéře si nakonec připsal Němec Matthias Dolderer, druhým místem domácí fanoušky potěšil Hannes Arch a třetí místo obsadil Brit Nigel Lamb. Další závod se letí 4. a 5. Června v Japonsku.