Martin-sonka.cz

V INDIANAPOLIS SE FINÁLE NEPOVEDLO, JE Z TOHO SEDMÉ MÍSTO. MATTHIAS SLAVÍ TITUL!

09. 10. 2016
V INDIANAPOLIS SE FINÁLE NEPOVEDLO, JE Z TOHO SEDMÉ MÍSTO. MATTHIAS SLAVÍ TITUL!

V INDIANAPOLIS SE FINÁLE NEPOVEDLO, JE Z TOHO SEDMÉ MÍSTO. MATTHIAS SLAVÍ TITUL!

Čtyři body za sedmé místo a propad o jednu příčku v celkovém pořadí. To byl z našeho pohledu předposlední závod letošní sezóny Red Bull Air Race v Indianapolis . Rozhodně nejsme spokojení. Po nejrychlejším čase v posledním tréninku jsme měli namířeno výše. Po nervydrásajícím souboji to ještě vyšlo přes první kolo, ve druhém už jsme nestačili na Matta Halla.

Kvalifikace mi do prvního kola přisoudila nebezpečného soupeře, kterým byl domácí Michael Goulian. V souboji letěl jako první a jeho čas nebyl zrovna nejrychlejší. Mě se podařilo začít svůj let velmi dobře a budovat si náskok, jenže po chybě v jedné z bran mi tam přistála dvousekundová penalizace. Rázem jsem ztrácel, letem na hraně možností se mi ale dařilo manko postupně vymazat a nakonec se těsně radovat z postupu. Bylo to docela infarktové a opravdu to bylo o kousek. Povedlo se mi ale zaletět velmi doboru trajektorii a nikde jsem neztratil rychlost, díky tomu jsem nakonec postoupil.

Horší čas kvůli penalizaci mě v osmičce nejlepších nasměroval na rychlíka Matta Halla, který navíc ještě zkoušel bojovat o titul mistral světa. Náš tým šel na řadu jako první a musím říct, že let se příliš nevyvedl. Chtěl jsem zaletět rychle a na Matta vyvinout tlak. První část se mi povedla a byl jsem podle mezičasů rychlejší. Druhý vertikální manévr jsem ale letěl až moc na jistotu a ve snaze nahnat čas jsem pak trefil pylon. To znamená tři sekundy penalizace a s tím už se bohužel postoupit nedalo.  V závodě z toho nakonec bylo sedmé místo a sedmá příčka nám patří i v celkovém pořadí šampionátu. Závod nakonec vyhrál Matthias, který se díky tomu stal letošním šampionem. V celkovém pořadí už ho v posledním závodě v Las Vegas nikdo nemůže předstihnout, takže nezbývá, než gratulovat!