Martin-sonka.cz

TŘETÍ MÍSTO V KVALIFIKACI V SAN DIEGU

16. 04. 2017
TŘETÍ MÍSTO V KVALIFIKACI V SAN DIEGU

TŘETÍ MÍSTO V KVALIFIKACI V SAN DIEGU

Dvě tisíciny sekundy nám chyběly k tomu, abychom si v kvalifikaci na druhý závod Světového šampionátu Red Bull Air Race v San Diegu vybojovali druhou příčku. Nakonec se musíme spokojit se třetím místem a v prvním kole závodu vyzveme tradičního soupeře, kterým je Francouz Nicolas Ivanoff. 

Celkem jsme si na kvalifikaci věřili, v trénincích se nám totiž podařil zaletět jedno první a jedno druhé místo. I když jsme nakonec jako v Abu Dhabi nevyhráli, zklamaní rozhodně nejsme. Třetí místo rozhodně není špatné. Navázali jsme na tréninky a létali jsme konstantně rychlé časy, které tady zatím patří k nejrychlejším. Takže s tím jsme rozhodně spokojeni. Určitě se na kvalifikaci ještě podíváme s týmem a vyhodnotíme, kde bychom se mohli ještě polepšit. Zítra nás čeká nevyzpytatelný Nicolas Ivanoff, je to rozhodně těžký soupeř, zkušený pilot, který létá velmi rychle. V Abu Dhabi se nám ho ve druhém kole podařilo „zaletět“ a rádi bychom to samozřejmě zopakovali i tady.

Do závodu jsme skočili z pozice vedoucího muže světového šampionátu a i díky výsledkům v tréninku jsme trošku cítili, že je nám věnována o něco větší pozornost než obvykle. Snažím se to nevnímat. Seriál se teprve rozbíhá a my se musíme soustředit, aby se nám na skvělý výsledek z Abu Zabí podařilo navázat. Hodně pilotů si sem do San Diega přivezlo značná vylepšení svých strojů a je to vidět na časech. Trať je náročná, je jednoduché udělat chybu, která vás stojí čas, jako se mi to stalo při druhém kvalifikačním letu, kde jsem trefil pylon a dostal penalizaci. Je to mžik, který vás může stát závod. Takže teď věci kolem neřeším a co nejvíc se koncentruji na závod.

Kvalifikaci vyhrál Německý obhájce titulu Matthias Dolderer, druhý skončil k radosti domácích fanoušků Američan Goulian. Peťa Kopfstein zaletěl osmý nejrychlejší čas a čeká ho Juan Velarde. Závod vysílá zítra v přímém přenosu program ČT Sport od 23:00.